Over mij

 

Ik ben Nina de Werk, 46 jaar, geboren en getogen in het pittoreske dorp Budel.

Begin 2023 startte ik met mijn lang gekoesterde carrière droom; "een beroep waar ik de hele dag omringd ben door de liefste wezens op deze aardbol: dieren"

 

Hoe het allemaal begon:

Al mijn hele leven ben ik dol op dieren. Als jong meisje sprong ik in de bres voor elk levend wezen, hoe klein dan ook. Toen ik 10 jaar was, heb ik samen met mijn broertje en andere kinderen uit de buurt "The Animal Team" opgericht. Mijn vader bouwde speciaal voor ons team een hut in de tuin. Van daaruit hielden we op kinderlijke wijze "serieuze" vergaderingen hoe we de dieren in de buurt konden helpen. Als er ergens een dier in de wei aan een kort touw zat vastgebonden, gingen wij bij de betreffende eigenaar vragen of dit niet anders kon. Als we ergens een gewonde vogel vonden, schakelden we de dierenambulance in. We surveilleerden als ware mini dierenactivisten in de wijk om te kijken of we ergens dieren in nood konden helpen. Ik heb van huis uit altijd met honden (en vele andere dieren) samen geleefd.

 

Hoe het verder ging:

Toen ik op mezelf ging wonen, kocht ik na een tijdje een Cane Corso pup. Jarenlang waren we onafscheidelijk. Toen zij uiteindelijk overleed, adopteerde ik 2 Spaanse honden via een stichting. Hierna begon ik al snel met het opvangen van telkens 1 extra hond. Deze honden kwamen rechtstreeks vanuit een Spaans asiel tijdelijk bij ons in huis wonen totdat er geschikte adoptanten voor waren gevonden. Inmiddels zijn we 8 jaar verder en ben ik samen met mijn vriend nog steeds opvanggezin maar nu voor Roemeense asielhonden via Stichting Dutch Animal Care. En hebben we als toegewijde vrijwilligers in totaal al zo’n 50 buitenlandse opvanghonden kunnen helpen. 

 

Bij ons kunnen de honden wennen aan het leven als huishond en krijgen ze vanwege onze ruime ervaring gelijk een goede start. Ik observeer de hond, schrijf een uitgebreid profiel en maak foto’s en video’s voor op de website van de stichting. Potentiële adoptanten kunnen bij ons thuis eerst kennis komen maken met de hond en worden door zowel de stichting als door mij goed begeleid in het hele adoptie proces.

Sinds november 2023 beheer ik ook de website van de stichting. 

En toen:

Eind 2016 ben ik vanwege mijn grote liefde voor dieren (en de natuur) ook gestopt met het eten van dierlijke producten. Ik kreeg een baan bij de Bio Vegan winkel in Budel als webshop beheerder / social media marketeer en werkte voornamelijk vanuit thuis maar vanwege personeelstekort kwam ik vaker in de winkel zelf te staan. In hetzelfde pand zat dierenspeciaalzaak “Natuurlijk de Molen”. Ik hielp zowel de klanten van de Bio Vegan kant als van de dierenspeciaalzaak. Hierdoor heb ik nog meer ervaring opgedaan met betrekking tot gedrag en verzorging van honden en andere dieren.

 

Opleidingen: 

Ik heb na mijn middelbare school 4 jaar Toerisme gestudeerd. Hierna heb ik veel in het buitenland gewerkt en een paar jaar lang de wereld rondgereisd. Toen ik in wat rustiger vaarwater belandde, heb ik nog een 3 jarige opleiding als Directiesecretaresse gedaan en jaren later mijn Propedeuse Psychologie behaald. 

Ik ben dit jaar gestart met de opleiding "gediplomeerd hondenuitlaatservice" aan de Martin Gaus Academie. Hierdoor kan ik straks nog beter de honden uit mijn groepen begeleiden. Tegelijk ben ik begonnen met de cursus EHBO voor honden zodat u uw hond ook op medisch vlak met een gerust hart aan mij kunt toevertrouwen.